top of page

עד לא מזמן אספנו אסימונים וחייגנו באמצעותם מטלפונים כתומים, התאספנו סביב הטלוויזיה המשפחתית בסלון, הקלטנו את תוכניות הטלוויזיה האהובות עלינו בקלטות שמע, שלחנו מכתבים בדואר והמתנו בשקיקה לקבלת מענה. אילו ימים יפים הם היו?! אלו הימים בהם לא היו דאגות והיינו שמחים בחלקינו. נשאלת השאלה: האם הקידמה הרסה כל חלקה טובה או לחילופין האם ניתן לקבל ואף לתעל אותה לטובתנו?

העולם של היום הפך יותר ויותר דיגיטלי: באמצעות "קליק" מהיר על צג ידידנו הקרובים ביותר - הפלאפונים והטאבלטים - התכנים הפכו נגישים וזמינים יותר. כל אדם יכול להפוך ל"מומחה" באמצעות ד"ר גוגל וכל ילד בן-יומו יכול להיחשף לפלאי הטכנולוגיה. יש האומרים הקידמה אל מול "בטטות הכורסה" ויש האומרים "הקידמה אל מול שגשוג: שגשוג הכלכלה העולמית, מידע רחב ונגיש, חיסכון בזמן וכד'".

אז כיצד נמזג בין השניים? דבר ראשון והכי חשוב! לא לשכוח מאיפה באנו. הכמיהה לחיינו הנקיים מהסחות דעת והפרודוקטיביים יכולה לשמש כמנוע ליצירת שינוי בהווה. בתור חברה, יש לחקור ולהפיק לקחים: היכן אנו "עוברים את גבול הטעם הטוב" בכך שאנו מאפשרים לטכנולוגיה להיכנס לחיינו, מתי הקידמה עוצרת אותנו מלהיות פעילים ו"אנשים חושבים", מפחיתה את המפגשים החברתיים עם אנשים שאנו אוהבים, ומהצד השני היכן הקידמה הטכנולוגית מאפשרת לחסוך במשאבים כמו זמן וכסף, מסייעת לנו להתקדם בחיינו התעסוקתיים ולהפוך לאנשי אשכולות, חושפת אותנו לעולמות חדשים וחוויות חדשות. מבט ממעוף הציפור וגיבוש דרכי פעולה והתנהגות נכונים באמצעות מענה על התהיות הללו, יסייעו לנו לקחת את מה שיש לנו בין הידיים ולמנף אותו על מנת להפוך את העולם לעולם טוב יותר.

הקידמה הטכנולוגית: אנו יכולים לתעל אותה לטובתנו!

bottom of page